پیش از این تا مدت ها دستمال های پارچه ای وظیفه دستمال کاغذی ها را به دوش می کشیدند! هنوز دستمال کاغذی تولید نشده بود و این کالای اساسی و مهم در دسترس عموم قرار نداشت! تا اینکه در سال 1984 میلادی، گوت لوب کروم (Gottlob Krum) کاغذی نرم و لطیف و آغشته به گیلیسیرن تولید کرد و اولین دستمال کاغذی را به ثبت رساند!
گوت لوب کروم اعتقاد داشت دستمال کاغذی می تواند در پیشگیری از ابتلا به بیماری های عفونی و مسری و افزایش بهداشت کمک کند.
پس از اختراع و تولید دستمال کاغذی در آلمان، شرکت آمریکایی کیمبرلی نیز در سال 1924 دست به کار شد و دستمال کاغذی کلینکس را وارد بازار کرد. کلینکس از سلولز پنبه ساخته شده بود. پیش از این، شرکت کیمبرلی از سلولوز پنبه برای تولید باند پانسمان در جنگ جهانی اول استفاده کرده بود. این باندها هم به خوبی مایعات را جذب می کردند و هم به راحتی پاره نمی شدند.
تولید کلینکس با جعبه های امروزی که هر برگ دستمال کاغذی از جعبه به آسانی بیرون می آید با استقبال و موفقیت بسیاری مواجه شد. کلینکس اولین دستمال کاغذی در ایران بود که کم کم در زندگی مردم جای خود را باز کرد!
کلینکس به بازارهای آسیایی و آمریکایی راه یافت. در همین حین بود که کارخانه کاغذسازی نورنبرگ، دستمال کاغذی تمپو را به ثبت رساند. دستمال کاغذی تمپو در کشورهای اروپایی جایگاهی ویژه پیدا کرد.
پس از تمپو، دستمال کاغذی های کارخانه های مانهایم با نام سافتیس وارد بازار شد. شرکت آمریکایی Procter & Gamble در سال 1994 تولید دستمال کاغذی تمپو و نورنبرگ را خریداری کرد. اما در سال 2007 به شرکت SCA در سوئد فروخت. این شرکت کارخانه سافتیس را قبلاً خریده بود؛ بنابراین، مجبور شد کارخانه سافتیس را به خاطر قانون ضد انحصار به شرکتی ایتالیایی بفروشد.
بعدها با اختراع دستگاه پارچه بافی و نخ ریسی، قیمت تولید پارچه رو به کاهش نهاد و با تولید انبوه دستمال کاغذی، دیگر دستمال کاغذی کالایی لوکس و مختص اشراف نبود!
کلینکس Keleenex اولین دستمال کاغذی در ایران بود. این دستمال کاغذی در شرکت آمریکایی کلینکس تولید می شد. شرکت آمریکایی Keleenex در سال 1924 آغاز به کار کرد. به همین خاطر این روزها گاهی به ویژه از زبان قدیمی ها نام کلینکس را می شنویم که به جای دستمال کاغذی استفاده می شود.